Wildzwijnsrollade met rode wijn

  • 1 wildzwijnsrollade
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. kruidnagelpoeder
  • 6 jeneverbessen
  • ½ l bouillon of rode wijn
  • 100 g boter
  • zout
  • peper

Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade hierin rondom bruin.
Voeg alle ingrediƫnten toe en leg het deksel schuin op de pan.
Braad het geheel 60 - 75 minuten, afhankelijk van de dikte en het gewicht van de rollade.
Neem de rollade uit de pan, laat deze even afkoelen en snijd hem in plakken.
Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.
Lekker met groentemix, stoofpeertjes en gekookte krieltjes.

Tip
Braad de rollade een dag van tevoren en snijd hem koud in dunne plakjes. Serveer deze bij de lunch.

Bron: Astrid Veltman

Terug