Wildzwijnsrollade met pruimedantensaus

  • 1 eetl. olie
  • 3 eetl. boter
  • 1 wildzwijnsrollade (± 800 g)
  • 1 ui
  • 1 zakje gewelde pruimen zonder pit (250 g)
  • 1 pot wildfond (38 cl)
  • 3 eetl. (rode wijn)azijn
  • 1 dl rode wijn
  • 2 theel. koekkruiden
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • zwarte peper (versgemalen)
  • aluminiumfolie
  • staafmixer

Verhit de olie in een braadpan, laat de boter erin smelten en leg, als het schuim is weggetrokken, het vlees erin.
Bak het vlees rondom bruin en braad het op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan in ± 45 minuten gaar.
Keer het af en toe.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Pel en snipper intussen de ui, snijd de pruimen klein en leg beide in een steelpan.
Roer de fond, azijn, wijn en koekkruiden door, leg het laurierblaadje erbij en breng het geheel Aan de kook.
Kook het op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan ± 25 minuten tot een vrij dikke saus ontstaat en breng die op smaak met zout en peper.
Verwarm een schaal voor.
Neem het laurierblaadje uit de saus en pureer de saus met een staafmixer
(of wrijf haar boven een kom door een zeef).
Neem het vlees uit het aluminiumfolie en snijd het in plakken.
Leg de plakken op de warme schaal en serveer de saus er apart bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug