Wildzwijnsbiefstuk met roomsaus

  • 4 wildezwijnsbiefstukjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetl. gehakte noten of gewelde rozijnen
  • 50 g boter
  • wildkruiden
  • peper

Bestrooi de wild zwijnsbiefstukjes met wildkruiden.
Verwarm 35 gram boter in een pan en schroei de biefstukjes hierin aan beide kanten dicht.
Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm.
Voeg de overige boter toe, verwarm het opnieuw en bak de biefstukjes hierin aan beide kanten bruin (reken ± 5 minuten aan iedere kant).
Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden.
Voeg de slagroom aan de bakboter toe en verhit het geheel al roerend.
Voeg de noten toe en maak de saus op smaak af met peper.
Lekker met peultjes, appelcompote en gekookte aardappelen.

Tip
Bestrooi de biefstukjes met een mengsel van tijm, paprikapoeder, peper en zout.

Bron: Astrid Veltman

Terug