Wildzwijnmedaillons met lavendel en kastanjes

  • 12 Wildzwijnmedaillons á 50 g
  • ½ eetl. fijngesneden lavendelblaadjes
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. olie
  • 3 eetl. lavendelhoning of andere pittige honing
  • 12 tamme kastanjes (blik)
  • 1 eetl. blanke rozijnen
  • 2 dl wildfond (pot)
  • 4 dunne plakken gekookte gerookte ham
  • een met bakpapier beklede en ingevette bakplaat
  • een ovenvaste braadpan

Hamgalette
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de plakken ham naast elkaar op de bakplaat, dek ze met bakpapier af en bak de Ham in het midden van de oven in 15 - 20 minuten krokant en lichtbruin.
Trek het papier voorzichtig van de hamgalettes af en laat ze afkoelen.

Wildzwijnmedaillons
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestrooi het vlees met de lavendel, zout & peper.
Verhit de olie in de ovenvaste pan en bak de medaillons hierin in ± 3 minuten snel aan.
Bestrijk ze daarna met de honing.
Voeg de kastanjes en de rozijnen toe en schenk de wildfond erbij.
Zet de pan in het midden van de oven en laat het vlees nog ± 8 minuten garen.
Serveer de wildzwijnmedaillons en de saus apart en garneer met de krokante hamgalettes.
Lekker met gepofte aardappels en roergebakken schorseneren.

Roergebakken schorseneren
Kook in kokend water met zout 8 stengels schorseneren in 10 - 15 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit in een wok 2 eetlepels sesamolie en roerbak de schorseneren hierin.
Schenk er voor het serveren een scheutje Japanse sojasaus over en bestrooi met versgemalen peper.

Gepofte aardappels
Boen 8 mooie aardappels schoon, maak ze vochtig en rol ze door 100 gram zeezout.
Leg de aardappels in een ovenschaal en pof ze in een op 180 °C voorverwarmde oven in 1 - 1½ uur gaar (controleer of de aardappels gaar zijn door erin te prikken).
Wrijf voor het serveren het zout van de gare aardappels af.

Bron: Astrid Veltman

Terug