Wildsaus

Wildsaus

voor 8 porties

  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 150 g knolselderij
  • 1 ½ theel. poedersuiker
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 30 cl rode wijn
  • 75 cl kippen- of groentebouillon
  • 1 theel. jeneverbessen
  • ½ theel. zwarte peperkorrels
  • ½ theel. korianderkorrels
  • 1 eetl. piment
  • klein stokje kaneel
  • 1 laurierblad
  • 2 theel. bloem, geroerd in een beetje water
  • 1 eetl. veenbessen
  • ½ theel. pure chocolade, in stukjes
  • 1 beetje zout en peper
  • 1 eetl. balsamicoazijn

Schil de ui, wortelen en selderij en snijd deze in blokjes van 1 à 2 cm.
Karameliseer de poedersuiker in een pan op een middelhoog vuur.
Voeg de groenten toe, roer de tomatenpuree erdoor en bak kort.
Met de wijn blussen en laat het een beetje sudderen.
Bouillon toevoegen en 1 uur laten sudderen net onder het kookpunt.
Rooster de jeneverbessen, peperkorrels, korianderkorrels, piment, en kaneelschors in een koekenpan tot ze gearomatiseerd zijn en voeg ze toe aan de saus met het laurierblad.
Laat nog 20 minuten sudderen tot net onder het kookpunt.
Zeven en 1 à 2 minuten koken met de aangemaakt bloem tot het romig is.
Voeg de cranberry's en chocolade toe en breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.

Bron: Chefkoch

Terug