Wildragoût met champignons

  • 600 g wildpoelet
  • 1 theel. oregano
  • 2 rode paprika's
  • 150 g blokjes mager gerookt spek
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetl. bloem
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 4 eetl. zilveruitjes
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. cognac
  • 2 theel. tijm

Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's en het sjalotje in stukjes.
Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 minuten zachtjes uit en bak daarin het wildpoelet in ± 8 minuten rondom bruin.
Borstel de champignons schoon en bak ze ± 3 minuten mee.
Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe.
Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Roer de zilveruitjes erdoor.
Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1½ uur zachtjes gaar.

U kunt deze wildragoût opdienen in een rijstrand of gegarneerd met torentjes aardappelpuree en broccoli.

Tip
Bestel enkele dagen van tevoren bij de bakker een vol au vent (een grote pasteibak) of gebruik kleine pasteibakjes. Vul deze met de wildragoût.

Bron: Astrid Veltman

Terug