Gegrilde wildzwijn rugfilet

  • 600 g wildzwijn rugfilet
  • 2 dl rode wijn
  • 3 takjes basilicum
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 2 theel. olijfolie
    • benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 koksmes
  • 1 koekenpan
  • 1 schaal om te marineren
  • 1 grillpan
  • 1 blender of staafmixer
  • 1 vleestang

Doe de wijn, basilicum, tomatenpuree, knoflook, suiker, olijfolie en sjalotje in een blender en pureer.
Leg de filets in de marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder.
Haal de filets uit de marinade, dep ze af en gril ze in 3 - 4 minuten per kant tot ze medium zijn.
Bestrijk ze af en toe met de marinade.
Voor doorbakken wildzwijn rugfilet gril ze 6 - 7 minuten per kant, serveer direct.

Tip
Vervang in het seizoen de wildzwijn door hert.

Serveertip
Kruidenboter en gegrilde groenten.

Bron: Wildplaza.com

Terug