Waterzooi van parelhoen

  • 1 parelhoen
  • bouquet garni
  • 200 g aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 100 g snijbonen
  • 100 g bleekselderij
    • voor de saus
  • kookvocht van de parelhoen
  • 2 dl room
  • 1 bosje waterkers
  • 200 g boter

Zet het parelhoen op met koud water en een bouquet garni en pocheer het in een uurtje gaar.
Haal het hoen eruit (houd het warm), zeef het kookvocht en kook de groenten hierin (eerst de getourneerde aardappelen, dan de in ruitjes gesneden wortel en snijbonen en de stukjes bleekselderij).
Haal de groenten eruit als ze beetgaar zijn en houd ze eveneens warm.
Kook het vocht tot 2 dl in, voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Pureer het bosje waterkers en voeg dit voor een mooie groene kleur aan de saus toe.
Monteer de saus van het vuur af met 200 gram ijskoude boter.
Verdeel het parelhoen en de groenten over verwarmde borden en giet de saus erover.

Bron: Astrid Veltman

Terug