Vol-au-vent van konijn

Vol-au-vent van konijn

  • 1 konijn, versneden
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 50 cl wildfond
  • 150 cl water
  • 250 g champignons
  • 200 g erwtjes, diepvries
  • bosje kervel
  • boter
  • peper & zout
    • voor de balletjes
  • 400 g kalfsgehakt
  • 1 eidooier
  • 50 g paneermeel
  •  
    • voor de saus
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 20 cl room
  • nootmuskaat
  • ½ citroen

Snijd de uien, wortelen en selder in grove stukken.
Pel en plet de knoflook.
Stoof alles in boter.
Bind de tijm, laurier en peterselie samen en laat even meestoven.
Schik de stukken konijn op de groenten en overgiet met de wildfond en 1½ l water.
Dek af en laat 1 uur stoven.
Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt.
Kruid met peper en zout.
Rol er kleine balletjes van.
Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen.
Zeef de bouillon.
Kook de balletjes gaar in de bouillon van het konijn.
Schep uit met een schuimspaan.
Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in boter goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Voeg de gehaktballetjes toe en bak even mee.
Pluk het vlees van het konijn.
Smelt 50 g boter en voeg al roerend de bloem toe.
Laat 2 minuten al roerend bakken.
Giet er langzaam de room bij en vul aan met bouillon tot er een smeuïge saus ontstaat.
Breng op smaak met nootmuskaat, wat citroensap, peper en zout.
Voeg de stukjes konijn, champignons, gehaktballetjes en erwtjes toe.
Schep om en laat nog even doorwarmen.
Schep de vol-au-vent op de borden en werk af met een plukje kervel.

Lekker met puree.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug