Gerookte tamme eendenborst met geroosterde ui

Gerookte tamme eendenborst met geroosterde ui

voor 6 personen

    • gerookte wilde eendenborst
  • 450 g eendenborstfilet
  • 200 g rookmot
  • 1 eetl. zout
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 20 cl cider
  • 40 cl water
    • geroosterde rode ui
  • 6 rode uien, gehalveerd
  • 2 eetl. verse rozemarijn
  • 2 eetl. verse tijm
  • 1 knoflookteen, geplet
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Gerookte wilde eendenborst
Meng de cider, sinaasappelrasp, laurier, gekneusde witte peper en het water, totdat het zout volledig is opgelost.
Leg hier de eendenborstfilets in en laat ze minimaal 2 uur (maar liefst een hele nacht lang) pekelen in de koelkast.
Dep vervolgens de eendenborstfilets droog met keukenpapier en leg ze op het rooster van de rookoven.
Zet de rookoven op matig vuur.
Als het begint te roken, schuif je de deksel van de rookoven dicht.
Rook vervolgens het vlees 20 minuten lang en laat het dan afkoelen op een afgedekt bord met aluminiumfolie.
Als de eendenborstfilets zijn afgekoeld, snij je ze in zeer dunne plakjes.

Geroosterde rode ui
Meng de uien met de andere ingredi├źnten.
Leg dit mengsel met al het vocht erbij en rooster het gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ┬░C.
Zorg er wel voor dat alle halve rode uien met hun schil op de ovenplaat liggen.
Dus op hun rond zijde.

Bron: Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Bron: Wildplaza.com

Terug