Tamme eend met groene pepersaus

  • 2 tamme eendenborsten á 300 g
  • zout
  • 2½ dl kippenbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetl. groene peperkorrels (potje), uitgelekt

Kerf in de vetlaag van de eendenborst tot op het vlees een ruitpatroon.
Bestrooi de eend met zout.
Verhit een koekenpan en leg de eend met de vetkant naar beneden in de droge pan.
Bak hem ± 10 minuten op de vetkant, keer hem en bak de andere kant nog ± 5 minuten.
Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk het vrijgekomen vet uit de pan.
Schenk de bouillon in de pan en roer op hoog vuur de aanbaksels los.
Laat de bouillon tot de helft inkoken.
Voeg de room en de peperkorrels toe en laat tot sausdikte inkoken.
Breng met zout op smaak.
Snijd het vlees in schuine plakken en serveer het met gekookte aardappelen of aardappelpuree, broccoli en pepersaus.

Bron: Astrid Veltman

Terug