Tamme duivenborstfilet op Japanse wijze

  • 8 tamme duivenborstfilets
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 1 bakje bospaddenstoelen, melange
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 eetl. mirin
  • 1 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. saké
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. gesneden lente ui
  • 2 theel. zonnebloemolie

Kook de mirin, saké, sojasaus en suiker tot de helft in en houd apart.
Zet een voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met zonnebloemolie en laat goed heet worden.
Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om.
Peper en zout de borstfilets om en om, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Bak ondertussen in het braadvocht de sjalot aan.
Voeg de paddenstoelen toe en bak nog even kort door.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de paddenstoelen op het bord, leg de filets er boven op, besprenkel het geheel met de ingekookte Japanse saus en strooi de lente ui eroverheen.

Tip
Dit gaat ook goed met eendenborstfilets.

Bron: Wildplaza.com

Terug