Tamme duivenborstfilet met frambozensaus

  • 8 tamme duivenborstfilets
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 10 cl kippenbouillon
  • ½ glas rode wijn
  • 1 eetl. frambozenconfituur, eventueel verse of diepvries frambozen
  • 2 theel. olijfolie

Zet de voorverwarmde koekenpan met de olijfolie op een hoog vuur en laat goed heet worden.
Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om.
Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten.
Peper en zout de borstfilets om en om en dek af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Blus het braadvocht af met de rode wijn, de kippenbouillon en voeg de frambozenconfituur toe.
Kook het geheel tot de helft in.

Tip
Bestrooi de duivenborstfilets een paar uur van te voren met tijm.

Serveertip
Serveer er een stamppotje van witlof met gebakken spekblokjes bij.

Bron: Wildplaza.com

Terug