Kruidig-zoete tajine met konijn en groenten

Kruidig-zoete tajine met konijn en groenten

    • voor de stoofpot
  • een heel konijn (versneden)
  • 4 wortelen
  • 2 courgetten
  • 2 uien
  • 20 g verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 5 cl honing
  • 2 dl groentebouillon
  • 10 g Râs al Hânout
  • een scheut olijfolie
  • peper en zout
    • voor de couscous
  • 300 g couscous
  • ong. 4 dl groentebouillon
  • zout

Kruid de stukken konijn met peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in de schaal van de tajine (of gebruik een klassieke stoofpot).
Bak de stukken konijn op een matig vuur tot ze onder en boven kleur hebben.
Snijd gepelde uien in partjes en voeg ze toe.
Rasp de geschilde gember erbij, voeg gekneusde looktenen toe en bepoeder alles met de Râs al Hânout.
Schenk er bouillon bij en zet het deksel op de tajine of stoofpot.
Laat alles 30 minuten rustig stoven.
Snijd de courgetten en de geschilde wortelen in brede rondjes.
Voeg de groenten toe samen met de abrikozen en de honing.
Laat het vlees en de groenten zo’n 20 minuten sudderen onder deksel, tot alles gaar is.
Serveer het gestoofd konijn met groenten en saus met couscous, geweld in hete groentebouillon. Kruid met wat zout.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons, Dexe keer konijn

Terug