Gemarineerde struisvogelsteaks met verse zwarte peper

  • 4 struisvogelsteaks van ± ½ cm dik
    • voor de marinade:
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • versgemalen zwarte peper (niet te fijn)
  • 1 eetl. kruidenmengsel van rozemarijn, tijm, Spaanse pepers, salie,
  • oregano en marjolein
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 3 eetl. Lea & Worchestershire saus
  • 2 eetl. oriëntaalse oestersaus
  • zout
    • en verder:
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ grote ui
  • 1 bakje champignons
  • water

Doe de ingrediënten voor de marinade in een glazen schaal en voet wat water toe.
Bedek de steaks aan beide zijden met de marinade en zet ze ± 2 uur in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met een dun laagje olijfolie en schroei de gemarineerde steaks aan, zodat het vlees sappig is en rosé in het midden.
Zorg dat de knoflook niet mee bakt en zet die met de overgebleven marinade apart.
Neem de struisvogelsteaks van het vuur en houd ze warm.
Blus het braadvet met de marinade af en laat het met een half kopje water, de gesneden ui en de champignons ± 10 minuten sudderen.
Serveer er een pasta of een salade bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug