Gemarineerde struisvogelsteaks met courgette

voor 2 personen

  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. (olijf)olie
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 2 struisvogelsteaks á ± 150 g
  • 3 bosuitjes
  • 1 courgette
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • aluminiumfolie

Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak de helft heel fijn.
Pers de knoflook boven een schaal uit en klop er de azijn, 3 eetlepels olie, de fijngehakte rozemarijn en peper door.
Wentel de struisvogelsteaks door de marinade en zet ze afgedekt ± 2 uur in de koelkast.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ± 1 cm.
Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes.
Laat de struisvogelsteaks in ± 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm 2 borden voor.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en de boter, bak de struisvogelsteaks op hoog vuur in 4-5 minuten bruin en van binnen rosé en bestrooi ze met zout en peper.
Houd de steaks op een bord onder aluminiumfolie warm.
Schep de bosuitjes, de courgette, de rest van de marinade en de rozemarijn door het bakvet en laat de courgette al omscheppend op hoog vuur in ± 3 minuten beetgaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de courgette op de warme borden en leg de struisvogelsteaks erop.

Bron: Astrid Veltman

Terug