Reebout met rode wijnsaus

Reebout met rode wijnsaus

  • 1 reebout
  • 30 cl rode wijn
  • 30 cl bouillon
  • 4 jeneverbessen
  • 1 theel. rozemarijn
  • 2 uien
  • ½ l blik champignons
  • maizena
  • 150 g boter of margarine
  • zout & peper

Bestrooi de reebout met zout & peper.
Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (220 ºC), gedurende ± 10 minuten.
Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede.
Zet de oven op 150 ºC, en braad de reebout nog gedurende ± 50 minuten.
Neem de braadslede uit de oven.
Houd de bout warm en voeg de wijn toe aan het braadvocht.
Laat dit tot de helft inkoken.
Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maizena.
Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout & peper.
Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst.

Tip
Voeg Worcestershiresauce en een scheutje slagroom toe aan de saus en maak dit op smaak af met grofgemalen peper.

Serveertip
Gebraden reebout met rode wijnsaus, rode peertjes, spruitjes en gegratineerde aardappelpuree.

Bron: Wildplaza.com

Terug