Konijn in pindasaus

  • 3 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 konijn, ± 1 kg in stukken verdeeld
  • 2 uien, schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2½ dl droge witte wijn
  • 1 eetl. azijn
  • 125 g gemalen pinda's
  • 1 theel. gemalen komijn
  • zout & peper

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden uien toe en bak deze 2 minuten mee.
Roer het paprikapoeder door het konijn-uimengsel.
Voeg de kippenbouillon, de witte wijn, de azijn, de gemalen pinda's, de komijn en wat zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 1½ uur zachtjes sudderen tot de stukken konijn gaar zijn.
Serveer de stukken konijn in de saus.

Bron: Astrid Veltman

Terug