Konijn in pindasaus

  • 3 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 konijn, ± 1 kg in stukken verdeeld
  • 2 uien, schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2½ dl droge witte wijn
  • 1 eetl. azijn
  • 125 g gemalen pinda's
  • 1 theel. gemalen komijn
  • zout & peper

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden uien toe en bak deze 2 minuten mee.
Roer het paprikapoeder door het konijn-uimengsel.
Voeg de kippenbouillon, de witte wijn, de azijn, de gemalen pinda's, de komijn en wat zout & peper toe.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 1½ uur zachtjes sudderen tot de stukken konijn gaar zijn.
Serveer de stukken konijn in de saus.

Bron: Astrid Veltman

Terug