Konijn in sinaasappelsaus

  • 3 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 konijn, ± 1 kg in stukken verdeeld
  • 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2½ dl sinaasappelsap
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg de witte wijn, het sinaasappelsap en wat zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken konijn ± 1½ uur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Neem de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het volume.
Maak de maizena in een kommetje aan met wat water.
Roer het maizenamengsel door het ingekookte stoofvocht tot en lichtgebonden saus is ontstaan.
Laat de saus bij weinig hitte 5 minuten koken.
Schenk de sinaasappelsaus over de warm gehouden stukken konijn.

Bron: Astrid Veltman

Terug