Konijn met frambozenbier

konijn_frambozenbier (3K)

  • 12 konijnenschouders
  • boter
  • 1 ui, in brunoise gesneden
  • stoofvleeskruiden met zout
  • 2 flesjes frambozenbier
  • witte peper
  • zeezout
  • 4 witloofstronken, in julienne gesneden
  • bieslook, fijngesneden
  • xeresazijn
  • hazelnootolie

Kruid de stukken konijn met peper en zout.
Verhit de boter in een pot en laat hierin het vlees kleuren.
Neem het konijn eruit en houd apart.
Laat de uien kleuren in de pot.
Voeg het konijn terug toe.
Kruid met stoofvleeskruiden.
Blus met frambozenbier en laat 1 uur zachtjes sudderen.
Kook de jus in tot de gewenste dikte.
Serveer met witloof, op smaak gebracht met peper, zout, xeresazijn, notenolie en fijngesneden bieslook.

Tips
Werk, indien gewenst, af met een scheutje room.

Voor de zoetekauwen: voeg 1 à 2 eetlepels frambozenconfituur toe.
Garneer met frambozen en munt of peterselie.

Serveer met kroketjes.

Bron: Verfijn met konijn

Terug