Hazenrugbiefstuk met wildsaus

hazenrugfilet (2K)

  • 4 hazenrugfilets
  • 70 g boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode port
  • 2 dl rode wijn
  • scheutje jus
  • 1 jeneverbes
  • ½ theel. gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm
  • ½ theel. gedroogde rozemarijn of 1 takjes verse rozemarijn
  • keukenpapier
  • keukentouw
  • aluminiumfolie

Laat het vlees uit de koelkast een half uurtje op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.
Rol de filets op, begin bij het dunne gedeelte en bind de filets vast met een stukje keukentouw.
Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken op matig vuur ca. 2 minuten aan elke kant.
Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper.
Laat de biefstukken rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de ontbijtkoek in stukjes.
Pel en snipper de ui en knoflook en fruit het ca. 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Blus het af met de port en wijn.
Voeg de jus, kruiden en ontbijtkoek toe.
Laat het inkoken en zeef de saus en breng het op smaak met zout en peper.
Verwijder het touw van de biefstukken.
Halveer ze overlangs en serveer ze op borden of een schaal met de saus.

Life & Cooking

Terug