Haas op traditionele wijze

  • 1 haas in stukken
  • 1 fles rode bordeaux
  • 2 uien en 1 potje zilveruitjes
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 1 theel. ketjap manis
  • 1 pot cranberry-compote
  • 100 g spekblokjes
  • 65 g boter en peper en zout

Bestrooi de haasstukken met zout & peper en
bak ze bruin aan in de boter met spekjes.
Vervolgens haal je de haas en de spekjes uit de pan.
Voeg de gesneden uien aan de braadboter toe en fruit ze even aan.
Vervolgens doe je ¾ liter wijn erbij en de
pot zilveruitjes met de azijn.
Dan de cranberry-compote [een ½ pot] de tomatenketchup en de ketjap en roer dit door elkaar.
Breng dit alles aan de kook, doe de aan gebakken haasdelen en de spekblokjes erbij en laat op een zacht pitje circa 1½ uur stoven.
Bind de saus met sausbinder of maizena.

Serveertips
Serveren met spruiten, rode kool en stoofpeertjes.
Drink er een rode bourgogne bij.

Bron: Smulweb

Terug