Hazenrug met rum en piment

  • 4 hazenrugfilets (of gewoon runderbiefstukjes)
  • 30 g roomboter
  • 1 borrelglaasje rum, liefst donkere
  • 1 gulle theelepel piment (allspice)
  • snufje gemalen chilipeper
  • 15 cl crème fraîche

Zout het vlees.
Verhit de boter in een koekenpan en bak er op halfhoog vuur de filets in.
Draai af en toe eens om; in totaal is 5 minuten zat, want het moet wat rood blijven van binnen.
Haal de filets uit de pan en pak ze samen in aluminiumfolie.
Zet het vuur hoog en blus de pan met de rum.
Laat even bruisen.
Voeg de piment, chilipeper en room toe en roer glad.
Breng op smaak met zout.
Snijd de hazenfilets schuin in moten en serveer met de saus.

Dit recept werkt zelfs in gourmetpannetjes, alleen moet je het vlees dan voor het bakken al portioneren.

Bron: Onno Kleyn

Terug