Hertenbiefstuk met cantarellen

  • 1 dl. Cognac
  • 1 pot wildfond
  • 2 doosjes cantharellen
  • 1 sjalotje
  • 100 g koude boter
  • 4 hertenbiefstukjes à 125 g
  • zout
  • vers gemalen peper

Kan 1 dag van te voren:
In een steelpan Cognac en fond aan de kook brengen.
Op hoog vuur onafgedekt ongeveer 15 minuten in laten koken tot ongeveer 1 dl.
Af laten koelen en vervolgens tot gebruik in de koelkast zetten.

Vier borden voorverwarmen.
Cantharellen schoonvegen met keukenpapier.
Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Helft van de boter in blokjes snijden.
In de koekenpan de rest van de boter verhitten.
Biefstukjes bestrooien met zout en in ongeveer 4 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Biefstukjes uit pan nemen en met vers gemalen peper bestrooien in aluminiumfolie wikkelen.
Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen, en ongeveer 1 minuut al omschepend bakken.
De pan van het vuur nemen en een deksel er op doen of aluminiumfolie.
Intussen de saus (opnieuw) aan de kook brengen.
Van het vuur af halen koude blokjes boter met een garde of staaf mixer door saus kloppen.
Op smaak brengen met zout & peper.
Saus op warme borden leggen de biefstukjes in het midden leggen.
Serveren met aardappelpuree en broccoli.

Bron: Smulweb



Terug