Gestoofd konijn met lentegroenten en ravioli van geitenkaas en gedroogde vruchten

konijn_lentegroenten (4K)

  • 4 ontbeende konijnenbouten
  • 2 wortelen
  • 4 asperges
  • 2 meiraapjes
  • 4 jonge uitjes
  • 1 kop diepvrieserwtjes
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 flesje blond bier van hoge gisting
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. bloem
  • boter
 
  • verse tijm
  • een snuifje suiker
  • peper
  • zout
    • voor de ravioli
  • 12 wonton velletjes
  • 1 kleine verse geitenkaas
  • een handvol gedroogde abrikoosjes en pruimen
  • 1 eierdooier
  • olijfolie
  • verse bieslook
  • zout

Snipper de look en de sjalot en stoof glazig in een grote kookpan met boter en een takje verse tijm.
Kruid de bouten met peper en zout.
Schroei ze dicht in hete boter en strooi er de bloem overheen.
Bak nog even door en blus met de flesjes bier.
Giet de inhoud van de pan bij de sjalotten.
Laat op een laag vuurtje ongeveer een uurtje sudderen.
Reinig de wortelen, raapjes, uitjes en asperges en snijd ze in niet te kleine stukken.
Stoof beetgaar in boter met wat suiker, peper, zout en een scheutje water.
Snijd de abrikoosjes en pruimen heel klein en meng ze door de geitenkaas.
Leg telkens een klein lepeltje in het midden van een deegvelletje en strijk de randen in met eigeel om goed dicht te kunnen kleven.
Vouw ze dicht in de vorm van een driehoekje.
Blancheer de ravioli ongeveer 2 minuten in kokend gezouten water met een scheutje olijfolie en leg ze vervolgens in koud water.
Doe de groenten bij het konijn en voeg op het laatste moment de erwtjes toe.
Warm de ravioli op in warme boter en werk af met flink wat gesnipperde bieslook.
Serveer de bouten met wat groenten en saus en leg er de ravioli naast.

Bron: Verfijn met konijn

Terug