Hertenbiefstuk met port-anijssaus

voor 10 personen

  • 10 stukken hertenbiefstuk ca. 100 g
  • 850 g vastkokende aardappelen
  • 600 g spruitjes
  • 200 g uitgebakken spekjes
  • 2 stuks steranijs
  • 4 dl rode port
  • 250 g boter
  • plijfolie
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en zet ze op met ruim water en een beetje zout.
Kook de spruitjes gaar en spoel ze meteen af met koud water.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 á 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan.
BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.

Opmerking
Dresseer de stampot op een bord en leg daarop de gesneden hertenbiefstuk.
Lepel de saus over de hertenbiefstukken en drapeer wat over het bord.
Leg enkele hele spruitjes op het vlees en op het bord.

Bron : Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug