Konijn met citroen

  • 1 jong konijn
  • ½ dl olie
  • 2 citroenen
  • gemberpoeder

Snij het konijn in stukken.
Doe de stukken konijn in een kom.
Strooi er zout, peper en gemberpoeder over.
Haal de dunne gele schil van een van de citroenen (alleen het geel van de schil, niet het wit) en pers de citroenen uit.
Besprenkel de stukken konijn met dit citroensap en met 3 eetlepels olie.
Laat het konijn 2 uur marineren en draai de stukken vaak om.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de stukken aan alle kanten bruin.
Voeg het citroensap van de marinade erbij, de in julienne gesneden citroenschil en de verkruimelde sargol saffraandraadjes.
Schenk er de bouillon over.
Laat 45 minuten, met de deksel op de pan, op laag vuur zachtjes smoren.
Was de kervel en hak deze fijn.
Snij vlak voor het serveren de tweede citroen in schijfjes.
Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal.
Verwarm de saus, maak op smaak af met zout & peper en schenk de saus over de stukken konijn.
Bestrooi met de kervel.
Geef de schijfjes citroen er apart bij, of leg ze bij de stukken konijn.
Serveer met gekookte aardappels.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug