Konijn met wijngaardslakken

konijn_wijngaardslakken (4K)

  • 4 konijnenbouten
  • olijfolie
  • ½ bouillonblokje kip
  • 1 blik escargots (24 stuks)
  • 1 ui, in brunoise gesneden
  • 1 gele paprika, in brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, in brunoise gesneden
  • 1 wortel, in brunoise gesneden
  • 100 g brunoise van prei
  • 100 g brunoise van selder
  • 1 doosje kerstomaatjes, in 4 gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • zeezout
  • zwarte peper

Verhit de olijfolie in een pot en laat hierin de bouten kleuren.
Kruid met zwarte peper en zeezout.
Neem de bouten eruit en houd apart.
Doe de ui, paprika, wortel, prei, selder, tomaatjes en knoflook in de pot en laat stoven.
Voeg de bouten terug toe en laat 5 minuten stoven.
Kruid met peper en zout.
Voeg 35 cl water en het bouillonblokje toe.
Laat nog 40 minuten zachtjes verder garen.
Maak het vlees los van de bouten en voeg het vlees terug toe bij de groentjes.
Laat, indien nodig, het overtollige vocht verdampen.
Doe er de escargots bij en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Tip

Serveer met knolselderpuree en garneer met gebakken spekblokjes.

Terug