Konijn met tijm

  • 4 mootjes konijnenrug of -bout
  • 1 glas witte wijn
  • takken tijm
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 4 of 8 lange repen gerookt buikspek
  • scheut olijfolie

De hypermarché verkocht mootjes konijnenrug, vier in een pak, samen een gram of 800.
Ik zoutte de mootjes grondig en marineerde ze een paar uur met een scheutje witte wijn, takken tijm en een gesnipperde teen knoflook.
Daarna pakte ik elk mootje met een tak tijm in een lange reep buikspek.
(Die verkopen ze hier standaard van een centimeter of 20; in Nederland moet je ernaar vragen.)
En ik bakte alles zachtjes in een scheut olijfolie, met een deksel iets schuin op de koekenpan.
Het spek bleef zonder touwtje zitten, mooi zo.
Af en toe omdraaien, en na verloop van tijd een drup marinade toevoegen, dat was alles.
Na een half uur of iets meer gingen we aan tafel, met een fles Piemontese Dolcetto.

Onno Kleyn

Terug