Wildzwijnfilet

  • 1300 g wildzwijnfilet
  • 100 g linzen
  • 200 g boter
  • 100 g spruiten
  • 11 rode uien
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • waterkers
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • ½ l wildbouillon
  • 1 ui
  • 3 dl room
  • 1 glas cognac
  • 11 aardappelen
  • 22 champignons
  • 5 sjalotten
  • 1 bouillonblok
  • 1 knoflookteentje
  • waterkerstakjes

Zet linzen in water met ietwat zout in de week.
Fileer het vlees, kruid met peper en zet weg.
Boen aardappelen schoon, kook ze op beet in water met zout, haal schil eraf en hol ze uit.
Kook spruiten gaar, maal ze in blender, snij prei in kleine ringetjes, stoof deze in 1 dl room gedurende 5 minuten.
Haal ze uit de room, kook deze in en voeg met preiringetjes bij spruitenmoes.
Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
Maak de rode uien schoon, hol ze uit en kook ze gaar in bouillon, gemaakt van blokje en hou warm.
Kook de linzen , samen met ui, laurierblad en knoflook gedurende 1 uur.
Snij de schoongemaakte wortel in kleine blokjes en kook deze samen met takje tijm en laurierblad beetgaar.
Vermeng wortelblokjes met linzen en breng op smaak met peper en zout, hou warm.
Braad het vlees gedurende 8 minuten in hete boter rondom mooi bruin en zet warm weg.
Kook wildbouillon met 2 dl room in tot 2 dl en breng op smaak met cognac, peper en zout.
Snij de schoongemaakte sjalotjes in blokjes en fruit deze, doe dit eveneens met de champignons.
Voeg vervolgens bij elkaar.
Vul aardappelen met spruitenmousse en rode uien met linzenmengsel.
Snij vlees in tranches.

Uitserveren.

Bedek spiegel van voorverwarmd bord met saus, leg hierin enkele tranches vlees, garneer af met gevulde aardappel, gevulde ui, champignonschijfjes en garneer af met takje waterkers.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug