Konijn uit de oven met wintergroenten

  • 1 konijn (voorgesneden)
  • 2 aardappelen
  • 2 grote wortelen
  • 2 rapen
  • 2 kweeperen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • boter
  • olijfolie
  • vloeibare honing
  • een scheutje witte wijn
  • gedroogde rozemarijn
  • peper
  • zout

Kruid het konijn met peper, zout, rozemarijn, olijfolie en witte wijn.
Doe er gesnipperde look bij en enkele stukken citroenschil.
Schil de wortel, aardappelen en raapjes.
Snijd de wortel in niet te grote stukken.
De aardappelen en raapjes mogen iets groter gesneden worden omdat ze sneller garen.
Snijd de kweepeer in maantjes.
Verdeel alle groenten over een ovenplaat.
Besprenkel met olijfolie, vloeibare honing, peper en zout.
Bak het konijn mooi aan in hete boter en schik op de groenten.
Zet ongeveer een half uur in een oven op 180 °C.
Schep het geheel geregeld om.
Serveer met een lekkere kruidensalade.

Opmerking

In plaats van kweepeer kan je ook pompoen of venkel gebruiken.

Bron: Verfijn met konijn

Terug