Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette

konijnenfilet_salade (2K)

  • 6 konijnenfilets
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eet. extra vierge olijfolie
  • 2 eetl. olijfolie voor warme bereidingen
  • 1 ui
  • 1 bio citroen
  • 2 takjes citroentijm of gewone tijm, de blaadjes eraf geritst
  • zwarte peper van de molen
  • (zeezout)

Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in dunne plakjes van ca. 3 mm.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden.
Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui, voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe.
Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen (en wat zeezout).
Verhit de grillpan of -plaat en grill alle groenten aan beide zijden zonder olie!
Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop.
Besprenkel de groenten met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout).
Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper.
Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie.
Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden.
Schik ondertussen de gegrilde groenten op 4 voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over.
Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van 2 cm en verdeel ze over de gegrilde groenten.
Werk het geheel af met wat geritste blaadjes citroentijm.

Tip

Groenten kun je ook perfect grillen zonder ze eerst in te strijken met olie.
Je kunt wat champignons, asperges en zelfs witloof grillen als variatie op de zuiderse groentesalade.
Je kunt de konijnenfilets ook grillen indien je wenst. Reken dan wel een iets langere gaartijd en zet de grillpan eerder op een laag tot middelhoog vuur.

Bron: Verfijn met konijn

Terug