Konijn met kruidige aardappelen

konijn_aardappelen (3K)

  • 4 konijnenbouten
  • 50 g gerookt spek
  • 1 middelgrote ui
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 600 g nieuwe aardappelen
  • olijfolie
  • ijskoude boter
  • verse tijm en rozemarijn
  • peper uit de molen
  • zout
  • wat grof zeezout

Pel en snipper de ui.
Snij het spek in reepjes.
Bak die knapperig in een likje olijfolie.
Zet ze even aan de kant.
Fruit in het spekvet de uisnippers glazig.
Bak er de gekruide konijnenbouten goudbruin in.
Blus met de bouillon.
Dek half af en laat 35 tot 40 minuten op een zacht vuur verder garen.
Kook de aardappelen in de schil.
Pel en halveer ze.
Leg ze op een bakplaat.
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, leg er takjes tijm en rozemarijn bij.
Zet 15 minuten in de oven, op 175 °C.
Hou de konijnenbouten warm onder aluminiumfolie.
Zeef de saus (druk de ui goed uit).
Breng de saus weer aan de kook met de wijn.
Laat tot de helft inkoken.
Voeg er het spek aan toe.
Kruid naar smaak bij.
Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
Lepel de hete saus over de konijnenbouten.
Bestrooi de aardappelen met een beetje grof zeezout.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug