Gegrilde konijnenschouder

gegrilde_konijnenschouder (2K)

  • 4 konijnenbillen
  • 8 konijnenschouders
  • 6 vaste kookaardappelen met schil
    (bv. Belle de Fontenay), goed afgespoeld
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. sjalot, fijngesneden
  • 2 grote augurken, in blokjes gesneden van ca. 0,5 cm
  • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
  • olie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout
    • voor het garnituur:
  • 1 komkommer
  • rucola sla
    • voor de bouillon:
  • 1 ui
  • 1 tak selder
  • ½ preistengel
  • 1 wortel
  • 1 kruidnagel
  • 1 anijs
  • 15 peperbolletjes
  • zout
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 l water

Breng de billen in de bouillon aan de kook en laat 3 uur zachtjes garen.
Haal de billen uit de bouillon en pluk het vlees van de boutjes.
Versnijd het vlees tot een tartare en kruid af met peper, grof zout, olie en balsamico-azijn.
Gaar de aardappelen in de schil en laat afkoelen.
Verwijder de schil en snijd in blokjes van ca. 0,5 cm.
Meng de blokjes met de mayonaise, de bieslook, de sjalot en de augurken.
Vul vormpjes voor de helft met de aardappelen en vul verder op met de tartare van de konijnenbillen.
Wrijf de konijnenschouders in met olie en grill ze langs beide zijden tot ze gaar zijn op de BBQ.
Snijd de komkommer flinterdun in de lengte.
Maak een busseltje van de sla, wikkel er een komkommerschijfje rond en prik vast.
Doe de aardappeltaartjes uit de vorm en serveer samen met de gegrilde konijnenschouders en het opgerolde komkommercilinderslaatje.

Tip
De bouillon is een goede basis voor sauzen of soepen.

Bron: Verfijn met konijn

Terug