Kortgebakken konijn met salade van roodloof en chutney van pruimen en kweepeer

konijn_roodloof_chutney (3K)

  • 4 konijnfilets
  • 4 stronkjes roodloof
  • een scheutje olijfolie
  • 1 citroen
  • enkele stengels verse bieslook
  • peper
  • zout
    • voor de chutney:
  • 250 g gele pruimen
  • 250 g kweepeer
  • 1 duimdik stuk gember
  • 1 chilipepertje
  • rijstazijn
  • suiker

Kook een flinke scheut rijstazijn met wat suiker en de fijngesneden gember en het pepertje.
Snijd de kweepeer in stukjes en voeg ze erbij.
Doe er enkele minuten later ook de gesneden en ontpitte pruimen bij.
Laat 20 minuten rustig sudderen.
Snijd het roodloof en laat het weken in ijskoud water.
Zo wordt het extra krokant.
Droog het loof op een handdoek en breng het op smaak met gesnipperde bieslook, het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.
Kruid de filets met peper en zout en bak ze kort aan in hete boter.
Serveer de chutney in het midden van het bord, schik er wat salade bovenop.
Snijd het vlees in plakjes en leg het rondom.
Druppel wat braadjus over de filets.

Opmerking
Roodloof is een variant van witloof en heeft rode uitlopers in het blad.
Het is vooral geschikt voor salades, want als u het kookt, verliest u het decoratief effect.

Bron: Verfijn met konijn

Terug