Konijn met muscat

  • 4 stukken tam konijn (achterbouten of rug)
  • 1 gedroogd rood pepertje, fijngehakt
  • ½ fles Muscat de Beaumes de Venise
    (of andere zoete muskaatwijn)
  • 4 tenen knoflook
  • handje zwarte olijven
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • zout

Marineer de stukken konijn met de wijn en de tijm een nacht of een paar uur in de koelkast, afgedekt natuurlijk.
Haal ze er daarna uit en droog ze af.
Bewaar de marinade.
Braad het konijn met de peper aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de marinade, het spek en de ongepelde tenen knoflook toe, plus weinig zout; het spek brengt ook al wat mee.
Laat met het deksel een beetje schuin drie kwartier zachtjes pruttelen.
Draai tussentijds het vlees een keer om.
Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe.

Bron: Onno Kleyn

Terug