Konijn met Leffe

konijn_leffe (2K)

  • 4 konijnenbouten
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • boter
  • stoofvleeskruiden met zout
  • witte peper
  • zeezout
  • 1 flesje Leffe Bruin
  • 1 eetl. Luikse stroop
  • 2 Jonagold appels
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 200 g bloedpens
  • peterselie
  • 4 speculooskoekjes, verkruimeld
  • 12 kletskopjes (Dentelles)

Verhit de boter in een pot en laat hierin de bouten kleuren.
Kruid met peper en zout.
Haal de bouten eruit en houd apart.
Voeg de sjalot en ui samen met de tijm en laurier toe en laat fruiten.
Doe de bouten er terug bij.
Kruid met stoofvleeskruiden.
Blus met Leffe en voeg de stroop toe.
Laat 1 uur zachtjes sudderen.
Snijd de appel in blokjes en bak ze in boter.
Voeg suiker toe en laat lichtjes karameliseren.
Maak het vlees los van de bouten.
Mix de jus en voeg het vlees terug toe.
Laat nog 2 minuten sudderen.
Werk af met speculooskruimels, peterselie en de in schijfjes gesneden bloedpens die je kort hebt laten bakken in een droge pan met anti-aanbaklaag.
Maak op de borden een constructie van de kletskopkoekjes en gebakken appeltjes.

Opmerking
Serveer met gebakken schorseneren.
Leffe Bruin kan je ook vervangen door Blauwe Chimay of door Guinness.

Bron: Verfijn met konijn

Terug