Konijn met currysaus

konijncurry (2K)

  • 2 konijnen van elk 1,3 kg in stukken
  • 250 g soepgroenten (prei, selder, wortel, ui)
  • 1 kruidenbuiltje
  • 100 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 2 dl room
  • 1 theel. currypoeder
  • peper en zout

Zet het konijn onder met gezouten koud water, laat opkoken en schuim de onzuiverheden af.
Voeg de soepgroenten en het kruidenbuiltje toe en laat alles 35 minuten zachtjes sudderen.
Smelt de boter, meng de bloem eronder, voeg de gezeefde konijnenbouillon toe, kruid met peper en zout en currypoeder, laat even inkoken en giet dan de room erbij.
Leg de uitgelekte stukken konijn op een schotel en lepel de saus erover.
Serveer met gekookte rijst, gekleurd met een zeer fijn gesneden mengsel van rode, gele en groende paprika's.

Recept: Lady-chef Patricia Desmedt, Restaurant 't Oud Konijntje - Waregem
Gepubliceerd door: Konijn

Terug