Konijn met rode wijnsaus

konijnrodewijn (1K)

  • 2 konijnen van 1,3 kg elk in stukken
  • 4 plakjes lichtgerookt spek van ½ cm
  • 250 g fijngesneden champignons
  • 250 g gekuiste sjalotjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 100 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 1 l rode wijn
  • ½ dl bouillon
  • gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Snijd het spek in reepjes en bak het apart in boter.
Bak het konijn in de resterende boter in een kookpot, kruid met peper en zout, voeg de bloem toe en roer goed.
Voeg de spekreepjes, de champignons, de sjalotjes en tomatenpuree.
Giet de rode wijn en bouillon erbij, roer om en laat 40 minuten zachtjes sudderen.
Schik de stukken konijn op een warme schotel, laat de saus even inkoken, lepel de saus over het konijn en bestrooi met gehakte peterselie.
Serveer met aardappelen.

Recept: Lady-chef Patricia Desmedt, Restaurant 't Oud Konijntje - Waregem
Gepubliceerd door: Konijn

Terug