Konijnenfilets gevuld met mozarella,
gedroogde tomaten en pesto
geserveerd met crème van bloemkool en bloemkoolcouscous

konijnenrug (2K)

    • voor de vulling
  • 2 konijnenfilets
  • 160 g mozarella
  • 3 eetl. zongedroogde tomaten
  • 1 theel. pesto
    • voor de couscous:
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. Râs al Hânout
  • 230 g couscous
  • ½ bloemkool (fijne roosjes)
    • voor de crème van bloemkool
  • de rest van de bloemkool
  • 4 grote aardappelen
  • 1 dl melk
  • 40 g boter
  • peper en zout
  • muskaatnoot

Snijd het dikste deel van de konijnenfilet in en leg de filet volledig open zodat men één groot plat stuk krijgt.
Snijd de mozarella en de gedroogde tomaatjes in fijne blokjes en meng met de pesto.
Rol de filets met het mengsel op, zet vast met twee tandenstokers en zet weg in frigo.
Snijd van de bloemkool de bovenste roosjes af zodat men enkel de fijne roosjes heeft.
Houd deze opzij voor de couscous.
Maak van de rest van de bloemkool, de aardappelen, de melk en de boter een smeuïge puree en kruid deze met peper, zout en muskaatnoot.
De bouillon opwarmen en kruiden.
Op de couscous gieten en laten zwellen.
Meng daarna de bloemkoolroosjes erbij.
Kleur de konijnenfilets aan en laat ze 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Dresseer de couscous via een dresseerring op een bord, leg daarnaast de rolletjes gevulde konijnenfilets en een lepel bloemkoolpuree.

Bron: Verfijn met konijn

Terug