Konijn met paprika en knoflook

konijn_paprika (2K)

  • 4 konijnenbouten of 1 konijn in stukken
  • 15 cl olijfolie van eerste persing
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 4 groene paprika’s, ontpit en in 4 gesneden
  • bieslook, fijngesneden

Kruid de konijnenbouten met zeezout.
Verhit de olie in een pan of pot en fruit hierin de look en groene paprika’s.
Voeg de konijnenbouten toe en laat even meebakken.
Kruid met peper.
Doe het geheel in een stenen ovenschotel en voeg een scheut water toe.
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 160 °C en laat 1 uur garen.
Bevochtig het vlees minstens om de 7 minuten met de jus.
Werk af met bieslook.

Opmerking
Voor een nog meer uitgesproken smaak: vervang de zwarte peper door knoflookpeper.
Serveer met een frisse salade en met grof gesneden en in olijfolie gebakken frieten.

Terug