Wildzwijn op zijn Toscaans

voor 6 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ winterwortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 kg wildzwijn, in stukjes
  • blaadjes van 6 takken rozemarijn, gehakt
  • 1 gedroogd rood pepertje, gehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 1 ui bestoken met 2 kruidnagels
  • 3 gepelde tomaten (blik)

Ik bereidde het vlees op zijn Toscaans: hak de bleekselderij, worteltje, 1 ui en de teen knoflook fijn in de keukenmachine.
Bak de groenten een paar minuten in olijfolie.
Voeg er dan het vlees bij, samen met de rozemarijn, het pepertje, de wijn en de bestoken ui.
Pureer de tomaten met de staafmixer en voeg ze toe.
Doe er zout bij, doe de deksel op de pan en laat het 3 à 4 uur sudderen.
Heel laag vuur en een verdeelplaatje zijn belangrijk, koken mag niet.
Het vlees moet uiteindelijk door en door gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen natuurlijk.

Geen wildzwijn te krijgen?
Dan neem je lamslappen in blokken. Werkt ook fantastisch. En ik geef hier de hoeveelheden voor zes man, maar weet dat dit soort gerechten lekkerder wordt als je veel maakt. Invriezen mag.

Bron: Onno Kleyn

Terug