Hertenbiefstuk met blauwe bessen

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 hertenbiefstukjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 3 jeneverbessen
  • 100 g blauwe bessen
  • ½ dl rood druivensap

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het klein.
Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
Bak de biefstuk in de hete margarine in 4 - 6 minuten aan beide zijden bruin.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Kneus de jeneverbessen.
Fruit de sjalot en de knoflook kort in de margarine.
Voeg de blauwe en jeneverbessen toe met het druivensap en laat dit even pruttelen.
Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug