Konijnenrolletjes

van konijn met salie en pancetta

  • 2 (tamme) konijnenruggen
  • 1 flinke bos salie
  • 2 ons gesneden pancetta

Haal het vlees met een scherp fileermes van het bot:
Vanaf de ene zijkant van de rugwervel insnijden en dan voorzichtig met het mes langs de ribjes.
Met de duim kan je het ietsje verder losmaken, daarna weer met het scherpe mes om het van het vlies los te maken.
En dan doe je hetzelfde aan de andere kant van de wervel.
Als je hiermee nog geen voldoende ervaring hebt, probeer het dan met half ontdooide/bevroren konijnenruggen. Dat gaat een stuk makkelijker.

Halveer de vier stukjes in de lengterichting NET niet helemaal door;
vouw ze open en sla ze (tussen twee plasticfolievellen) met de platte kant van een groot hakmes plat.
Doe dat op een houten plank en sla gerust behoorlijk hard.

Bedek op een stuk plasticfolie de in plakjes gesneden pancetta.
Omdat pancetta een opgerolde spek is, zullen het geen mooie ronde plakken worden na het snijden.
Probeer het dan maar zo goed als mogelijk te bedekken: ongeveer 25 cm breed, ongeveer 16 cm hoog.
Leg daarop de vier platgeslagen "schnitzels", en beleg dat geheel vullend met salieblaadjes.

Rol het geheel met behulp van de folie vanuit de breedste breedte stevig op.
Verwijder de folie en prik het geheel vast door het met vier stokers (in dezelfde richting wijzend) te doorboren.
Snijd de lange "worst" in twee stukken.
Braad ze heet en snel aan zodat het vet van de pancetta voor het oog weggesmolten is en het vleesgedeelte van de pancetta er knapperig uitziet.

Laat afkoelen, zet weg in de koelkast en laat het een nachtje staan.
Verwijder voorzichtig de stokers en snijd voorzichtig met een dun en scherp mes de twee "worstjes" in plakjes zo groot als damstenen.

Sándor Schiferli

Terug