Hertenbiefstukjes met oesterzwammen en warme knoflooksaus

  • 3 eetl. olijfolie
  • 75 g boter
  • 16 tenen gerookte knoflook
  • 200 g oesterzwammen
  • 4 hertenbiefstukjes
  • 12½ cl sherry
  • 15 cl (slank)room
  • 4 takjes tijm
  • peper uit de molen
  • zout uit de molen

Maak de knoflook schoon en snijd de tenen in de lengte door.
Snijd de oesterzwammen in reepjes.
Verhit in de koekenpan 2 eetlepel olijfolie en laat hierin de knoflooktenen even licht kleuren.
Schep ze uit de pan en bak de oesterzwammen enkele minuten.
Voeg de sherry, knoflook, room en tijm toe.
Laat alles een minuut of vijf zachtjes inkoken.
Ondertussen kun je in een andere pan 1 eetlepel olie en de boter verhitten en de hertenbiefstukjes enkele minuten per kant bakken tot ze mooi bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om vijf minuten te rusten.

Serveertips
Verwarm 4 borden.
Snijd de biefstukjes met een scherp mes in schuine plakjes.
Maal er wat peper en zout over en schep er vervolgens de saus overheen.
Serveer bijvoorbeeld met puree en boontjes in ontbijtspek uit de oven.

Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug