Hazenpeperpie

deeg

  • 175 g boter
  • 240 g bloem
  • 4 eetl. water
  • wat zout

Snijd de zachte roomboter in kleine stukjes en verkruimel dit door de bloem.
Voeg water en zout toe en maak een bol deeg zonder te kneden.
Het deeg gelijkmatig uitrollen tot 1 euro dikte (gebruik voldoende bloem)
Besmeer de rand van een pievorm met wat eidooier en leg hier een reepje deeg van 1 cm breedte op
Smeer deze rand vervolgens in met eidooier.
Snij een deksel uit het deeg (neem 1,5 cm extra) en leg dit op de pievorm voorzichtig aandrukken en eventueel bijsnijden.
Besmeer het deegdeksel met eidooier en breng naar eigen creativiteit ornamenten op en bestrijk deze ook met eidooier.
Laat 20 minuten rusten en bak af in de oven op 185 graden.

Tip: doe eens vanillepoeder door het deeg!
Let op: niet te veel ornamenten op deegdeksel anders zakt'ie naar beneden i.p.v. dat het deeg mooi omhoog komt.

Men neme een een mooie schaal (ovenbestendig) en stop daar de kant-en-klare hazenpeper in, en bedek het geheel met het deeg.

Terug