Konijnfilets met courgette en amandelen

konijnfilets_courgette (2K)

  • 600 g konijnfilets
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • een bussel lente-uitjes, fijngesneden
  • 100 g gepelde amandelen
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. versgeraspte gember
  • plantaardige olie
  • peper
  • zout

Meng de konijnfilets met het kaneelpoeder, de gember en een scheutje olie.
Laat 10 minuten marineren.
Bak intussen de courgette met de rode ui in olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak het vlees aan in een andere pan.
Snijd het in plakjes en meng met de courgette en de ui.
Giet wat water in de pan en roer alles los.
Garneer met lente-ui en amandelen.
Serveer met brood of aardappelen.

Tegenwoordig wordt de Libanese keuken dankzij de gezonde en licht verteerbare gerechten ook internationaal steeds meer gewaardeerd. Konijn behoort tot de magere vleessoorten, het zit boordevol vitaminen, ijzer en eiwitten. Het is ook licht verteerbaar, uiterst geschikt voor een maaltijd op Libanese wijze.

Bron: Verfijn met konijn

Terug