Konijn met honing en limoen

konijn_honing_limoen (2K)

  • 6 gefileerde konijnenruggen
  • 2 limoenen
  • kruidenmix met zeezout Massala
  • 2 eetl. Dijonmosterd
  • ½ theel. honing
  • 3 eetl. sesamzaad
  • olijfolie
  • boter
  • 2 sjalotten, in ringen gesneden
  • 3 cl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • Indische preischeuten
    • voor de wortelpuree
  • 400 g aardappelen
  • 400 g wortelen
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • peper en zout

Snijd de konijnenfilets 'enveloppegewijs' door (net niet helemaal doormidden) en plooi ze open.
Wrijf de binnenkant in met de gehalveerde limoenen en kruid met de kruidenmix massala.
Strijk ze in met Dijon- of graanmosterd en met honing.
Rol de filets op, paneer de buitenkant met sesamzaadjes en prik de rolletjes eventueel vast.
Bak de rolletjes in olijfolie.
Houd warm.
Verhit wat boter in een pannetje en stoof hierin de sjalotten glazig.
Blus met water, de sojasaus en het limoensap.
Laat even sudderen en indikken.
Maak een wortelpuree door de aardaardappelen en wortelen te garen in gezouten water.
Giet af, pureer en voeg de Griekse yoghurt toe.
Breng op smaak met peper.
Serveer de konijnenrolletjes met de gestoofde ui, de wortelpuree en Indische preischeuten.

Opmerking
De kruidenmix met zeezout Massala kan vervangen worden door een kruidenmix met zout voor wok.

Bron: Verfijn met konijn

Terug