Konijn met mosterd

konijn_mosterd (3K)

  • 50 g boter
  • 3 wortelen
  • 3 dl room
  • 3 selderstengels
  • 1 konijn, in stukken
  • zout
  • 1 dl witte wijn
  • 3 theel. mosterd
  • peper
  • 1 ui

Snijd het konijn in stukken of laat dit doen door de slager.
Bestrijk elk stuk met mosterd.
Doe de boter en het konijn in een ovenschotel, kruid met peper en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Doe intussen boter in een steelpan en laat de gesnipperde ui zacht worden.
Voeg vervolgens de in blokjes gesneden wortelen toe, evenals de fijn gesneden selderij.
Laat 15 minuten op een zacht vuurtje stoven, kruid met peper en zout.
Haal de schotel uit de oven en voeg de groenten aan het konijn toe.
Laat nog gedurende 15 minuten in de oven braden.
Giet het kookvocht uit de ovenschotel in een pannetje.
Hou het konijn en de groenten op het einde van de braadtijd warm in de schotel.
Giet de witte wijn in het kookvocht en breng op een zacht vuurtje in de kook, voeg vervolgens de room toe en laat zachtjes indikken.
Zet het konijn en de groenten op tafel, samen met de wittewijnsaus.
Serveer met natuuraardappelen.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug