Hertenbiefstukjes

  • 4 hertenbiefstukjes
  • 1 eetl. olie
  • 2 sjalotjes of bosuitjes
  • 200 g diverse paddestoelen
  • 1 theel. tijm
  • 1 dl rode port (of wijn)
  • 2 dl slagroom zout & peper of wildkruiden
  • 40 g boter

Neem de hertenbiefstukjes een half uur voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de sjalotjes.
Voeg de paddestoelen in plakjes met de tijm toe en verwarm dit.
Blus met de wijn en de room en verwarm dit 5 - 10 minuten.
Bestrooi de biefstukjes eerst met peper (later pas met zout).
Verwarm de boter en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin.
Reken 4-5 minuten per kant.
Neem de biefstuk uit de pan en serveer deze op verwarmde borden.
Voeg de saus bij de bakboter, roer de aanbaksels los.
Schep een beetje saus op de verwarmde borden en leg hierin de biefstukjes.
Lekker met spruitjes, rode kool, granberrycompote, aardappelkroketjes en stoofpeertjes.

Terug